fbpx

Dragi naši,

kad bi slova mogla svirati, odsvirala bih vam tonove morskih valova koje upravo slušam.

Osjećam kako utječu na mene i da ih i vi upravo sada osjećate. Ne putem svijesti ili maštom, nego preko zakona prirode o transcedenciji. Dakle, sve utječe na sve! Transformira se u razinu koja je nama za sada nedostupna, ali je stalno oko nas. To su normalne pojave koje zapravo uzimamo kao zakon fizike bez promišljanja i promatranja što se dalje događa s energijom. Npr., mene valovi njišu i  to utječe na moju percepciju, razmišljanje, potrebe, u svakom mojem slovu je djelić energije koju sada primam, a to znači da je primate i vi  jer čitate ovo što pišem. Zar ne? Što vam želim reći? Svaki trenutak može biti poziv da započnete nešto novo u svojem životu. Male promjene u vašem današnjem ponašanju, druženju, kretanju, kako ste jeli, pili, spavali i sl.. utječu na vas, ali i na vašu okolinu. To je tiha vibracija, ton koji, ako se malo promijeni, možete čuti kao novu pjesmu koju emitirate. Tako i nastaju pjesme, inspiracijom (kao valom) pišeš nove retke i glazbu, a to onda osjeti mnogo ljudi oko vas. Možda je ljeto za neke od vas najbolje vrijeme za “pisanje novih pjesama” i širenje novih vibracija. A naše tijelo prati i, doslovno svakim dahom, pokretom i položajem, “svira” tu unutrašnju muziku. Zato poštujte svoj jedinstveni instrument koji nema rezervne dijelove za zamjenu, koji nema kopiju i koji neprestano radi za naše najviše dobro. Tijelo je prepuno kodova koji opisuju sva stanja naše svijesti, od najdubljih obrazaca temeljenih na strahu do impresivnih mogućnosti u našem DNK lancu. Tijelo nam je izvor vizija, valova iz dubina i svjesnim kretanjem u prirodi možete ga koristiti kao vodič za objašnjenje genskih ključeva vašega fizičkog i psihičkog života, a može biti i inspiracija za daljnji duhovni put. 

Ovo vas ljeto pozivam na jedno takvo putovanje sa mnom, na Body Healing Story, priliku da se vratite sebi uvijek kada se osjećate zakočeni, ustrašeni, slomljeni ili izgubljeni. To je prilika da novom “pjesmom” otvorite drukčija vrata u svojemu životu (više pročitajte u linku: www.pbscentre.com/bhs/). 

 

Ovo ljeto budite inspiracija, val koji transcendira i čini život ljepšim.

Kažu da je nekretanje najveći neprijatelj zdravlja. Iskoristite ljetna jutra i večeri, izađite, nađite svoju rutinu od minimalno 30 min hodanja, napravite predložene vježbe iz videa. Uz kraljicu aktivnosti – hodanje, upotpunite i uljepšajte svoj dan te poboljšajte svoje zdravlje! I naravno, motivirajte tako i druge! 🙂

Ivana

Kada naučiš pravilno i svjesno disati mijenja ti se cijeli svemir, a u sazviježđu dobrih odluka donesenih u vrijeme pandemije, na prvo mjesto stavljam vježbanje u Jurkovićevoj 19. U potrazi za gašenjem mojeg unutarnjeg požara, bolnih stanja uma i tijela, pronašla sam PBS Centar. Prvi kontakt bila je Ana-Marija Jagodić Rukavina, o kojoj sam puno čitala. Doživjela sam je kao snažnu, a istovremeno vrlo suosjećajnu osobu, koja je brzo procijenila moje stanje. Dogovorile smo se da idemo zajedno raditi na ravnoteži.

Svaki ponedjeljak i  tako više od godinu dana, instruktorica Maja i ja, lijepom sinergijom pronalazimo načine kako ublažiti moje bolove u kralježnici. Treninzi su zabavni i zahtjevni na najbolji mogući način. O njima bih mogla pisati puno, ali evo skraćeno, bilo je i suza i smijeha. Vježbanjem uvijek naučim nešto novo, i o sebi.

Premda je skolioza bila razlog zašto sam počela vježbati, dobila sam puno, puno više.  Svaki sat pomno je osmišljen, individualiziran, proleti brzo, a učinak je nevjerojatan. Usto, privatni satovi s Ana-Marijom pomogli su mi opustiti kočnice, ublažiti bolove i, ono najbolje –  osvijestiti okidače koji dovode do bolnih stanja. Poslije vježbanja u trajanju od četrdesetak minuta, slijedi masaža koja za mene ima posebnu dimenziju, terapeutsku. Maja ima tu neku intuiciju. Ona je moja podrška.

Ugodan prostor, poticajna glazba, prilagodba instruktora svakom stanju tijela i uma, osjećaj da si zaista u pravim rukama – razlozi su zbog kojih se veselim svakom ponedjeljku.

Uz pomoć Body tehnike dobila sam više energije, osjećam se laganije, osvještavam važnost stopala, zdjelice i unutarnjih organa, pokretljivija sam. I više se smijem! Moje tijelo polako zacjeljuje. To je proces koji iznimno poštujem.

Poslije svakoga treninga zavirim na meni najdraži zid u PBS Centru na kojemu  stoji citat Napoleona Bonapartea: ”The best cure for the body is a quiet mind.”

Idem korak po korak, a najdraži mi je bosonogi….

Majo i Ana-Marija, hvala J

Kupina je grmolika penjačica koja spada u porodicu ruža. Može uspjeti svugdje osim na hladnim područjima Antarktike. Potječe iz sjevernih područja Europe, Azije i Amerike, a još prije 2000 godina koristila se u svrhu prirodnog liječenja. Osim trpkih tamnoplavih/crnih bobica koristili su se i listovi i kora.

Kupina je bogata brojnim vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima.

Sadrži vitamin A, B1, B2, B3, B6, vitamin C, folnu kiselinu, vitamin E i K te minerale kalcij, željezo, magnezij, fosfor, kalij i cink. 

Visok udio vlakana u kupinama povoljno djeluje na regulaciju tjelesne težine i smanjenje rizika od dijabetesa. Posebno se ističe pektin koji povoljno utječe na smanjenje razine kolesterola.

Kupina je iznimno bogata brojnim antioksidansima (elagitanin, elegična kiselina, antocijanin…) koji povoljno djeluju na zdravlje kardiovaskularnog sustava, jačanje imuniteta i prevenciju malignih bolesti.

Polifenolni spojevi iz kupine poboljšavaju pamćenje i neuralne funkcije.

Među bobičastim voćem, kupina se ističe po količini fitoestrogena, tvari koja  utječe na prevenciju karcinoma dojke i cerviksa.

Sadrži i lutein, tvar neophodnu za zdravlje ljudskog oka koja apsorbira UV zrake.

Kupinovo vino posebno je bogato željezom te se koristi za liječenje anemije, iscrpljenosti, probavnih tegoba te za snižavanje krvnog tlaka.

SMOOTHIE OD KUPINA

Sastojci:

1  šalica kupina
1 banana
1 šalica jogurta

Priprema:

Izmiksati sve sastojke u blenderu i uživati u zdravom napitku!

Kako biste opisali svoju autentičnu energiju? Onu energiju kada ste sami, bez utjecaja okoline, kada je duša najbliža svojoj esenciji? Ako takvo stanje nazovemo BONACA, što je to što vas odvede u stanje PLIME ili OSEKE? Upoznajte dobro svoju BONACU, neka ona bude detektor svega s čime rezonirate. Težite BONACI u duši, ali PLIMI i OSEKI u životu. PLIMI ljubavi i OSEKI straha.

Arhiva PBS Newslettera

Prijavite se

Kako bi pristupili vašim sadržajima i korisničkom računu molimo da se prijavite vašim korisničkim imenom ili email adresom te zaporkom.