fbpx

Kineziološko učilište Body tehnike

Prijave za novu generaciju Body instruktora

Postanite više od trenera.
OTVORENO

Kineziološko učilište Body tehnike pokrenuto je 2006. godine s ciljem proširenja kompleksnog obrazovnog programa Body tehnike. Polaznici programa usavršavanja za zvanje Body instruktor stječu sveobuhvatna znanja iz osnovnih i stručnih predmeta. Nastavni program sastoji se od sedam cjelina (jedna teoretska i šest praktičnih), a nastava se održava vikendima u malim grupama. Iza svake odslušane nastavne cjeline polaznici dobivaju potvrdu koja im omogućava obaveznu samostalnu praksu u vlastitom prostoru i unutar matičnog te franšiznih studija.

Naši su predavači usmjereni otvorenom i predanom prenošenju znanja polaznicima različitih struka. Individualna prilagodljivost uspješno se ostvaruje u malim grupama od najviše deset polaznika. Nakon što su uspješno završili svih sedam nastavnih cjelina, polaznici pristupaju završnom ispitu iz teoretskih i praktičnih znanja, te stječu zvanje body instruktora. S diplomom Kineziološkog učilišta Body tehnike instruktor radi prema standardima Body tehnike čiji se rad potvrđuje na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stupanj obrazovanja je na razini srednjoškolskog i upisuje se u radnu knjižicu (Rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta klasa: UP/I-602-07/06-01/00004; urbroj: 533-09-07-0007).

Nastavni program

Nastavni program

Program usavršavanja obuhvaća više od 350 aktivnih sati, raspoređenih kroz razdoblje od 18 do 20 mjeseci, a nastavni proces organiziran je u sedam nedjeljivih teoretsko – praktičnih cjelina koje se pohađaju vikendima. Sudionici usvajaju praktična znanja i sposobnosti sudjelovanjem u nastavnom procesu, konzultiranjem s mentorima, pisanjem priprema, odrađivanjem pasivne prakse i samostalnim aktivnim provođenjem prakse na individualnoj i grupnoj razini, koja se odvija između pohađanja teoretsko – praktičnih cjelina. Napredak se procjenjuje i komentira na svakoj nastavnoj cjelini. Redoslijed slušanja cjelina postavljen je hijerarhijski i cjeline se ne mogu preskakati.

Nastavne cjeline

0. Teoretska osnova iz stručnih predmeta 1. Osnove Body tehnike 2. Osnove Body tehnike utezima i drvenim rekvizitima 3. Osnove Body tehnike loptama 4. "Body slim" program sa spinning biciklima i akupresurnim rekvizitima 5. Napredni body tečaj elastičnim otporima 6. Body tehnika u radu sa specifičnom populacijom (djeca, adolescenti, trudnice)

Cijena nastavnog programa

Svaka se nastavna jedinica plaća prije dogovorenog datuma održavanja, a iznosi 2.000,00 kn. Uplate se vrše na račun Kineziološkog učilišta body tehnike IBAN: HR7923400091110241795 s pozivom na broj odobrenja (vaš OIB) te opisom plaćanja (broj stupnja). U cijenu je uključen stručni priručnik Body tenhnike, stručna knjiga magistarskog rada inovatorice i završni ispit, datum kojega je unaprijed definiran za svaku generaciju. U slučaju odgađanja prvog ispitnog roka, izlazak na sljedeći rok plaća se 400 kn. Obavezna literatura (uz film "Osnove Pilates Body tehnike") nastavnog programa je knjiga "Body tehnika ‒ naučite slušati svoje tijelo" i serijal brošura "Vježbe Body tehnike za savršen trbuh, stražnjicu i noge" autorice Ana-Marije Jagodić Rukavina.

Od sada program usavršavanja
"BODY INSTRUKTOR"
dostupan i u
ONLINE verziji!

Licenca Body instruktora

Licenca body instruktora vrijedi dvije godine od stjecanja te ju je potrebno obnavljati. Vlastiti status body instruktor dokazuje iskaznicom te važećom markicom za razdoblje od dvije godine koju mu izdaje KUBT-a po položenom ispitu zajedno s Uvjerenjem o usavršavanju. Napomena: za izdavanje Uvjerenja potrebno je kod prijave zajedno s prijavnicom dostaviti tražene dokumente: svjedodžbu o završenoj srednjoj školi, domovnicu te rodni list. Instruktor Body tehnike mora tijekom 24 mjeseca prisustvovati i aktivno sudjelovati na stručnim skupovima u organizaciji KUBT-a po principu sakupljanja bodova.

Za produženje licence potrebno je sakupiti 12 bodova. Tijekom 24 mjeseca svaki body instruktor je u mogućnosti sakupiti i veći broj bodova nego što mu je dostatno za obnavljanje licence. Ukoliko body instruktor sakupi više bodova od potrebnog, najviše mu se 2 boda prebacuju u kvotu za sljedeći ciklus.

Nastavni program

Polaznik programa usavršavanja stječe naziv body instruktor nakon što je:
• položio teoretski dio ispita osnovnih predmeta sukladno nastavnom planu i programu KUBT-a.
• prisustvovao svim stupnjevima praktičnog dijela programa usavršavanja.
• odradio praksu samostalno i pod nadzorom sukladno nastavnom planu i programu KUBT-a.
• položio teoretsko-praktični ispit pred ispitnom komisijom KUBT-a.

Vrednovanje stručnih skupova u organizaciji KUBT-a

1. teoretsko-praktične radionice 2 boda
2. body dan (1 x godišnje) 1 bod
3. konvencija 3 boda
4. franšizni kamp (samo za djelatnike franšiza, 1 x godišnje) 3 boda
5. seminar za obnavljanje licence (1 x godišnje) obavezan! 3 boda

Put od sportaša i kineziologa do Master Body instruktora.

Pooslušajte Karlovu priču u kojoj iznosi svoja mišljenja, vjerovanja i uvjerenja te iskustva koja je sakupio u PBS Centru sportske izvrsnosti od trenutka kada je došao kao apsolvent još 2008. godine pa sve do danas, kada je jedan od glavnih kotačića Kineziološkog učilišta Body tehnike i voditelj PBS Centra u Zagrebu…

Edukacije

Raspored edukacija

Svi koji žele ulagati u svoje znanje mogu birati između:

1. dvogodišnjeg verificiranog programa usavršavanja za body instruktora ili/i
2. intenzivnih jednodnevnih (ili vikend) radionica koje su praktično orijentirane te mogu biti izvrsna nadopuna za bilo koje područje sporta, rekreacije ili rehabilitacije kojim se bavite. Teme su podijeljene kroz godišnji kalendar, a obuhvaćaju radionice za maksimalnu iskoristivost pojedinog rekvizita, za upoznavanje terapeutskog pristupa pojedinog zglobnog sustava i za optimalno programiranje funkcionalnog vježbanja.

Kontakt

Ustanova za obrazovanje odraslih
Kineziološko učilište Body tehnike
Jurkovićeva 19, Zagreb
OIB: 62696047966
IBAN: HR7923400091110241795
Tel: 01 4621 456
E-mail: uciliste@pbs.com.hr

Master team

Ana Marija Jagodić Rukavina, mr.spec.
Začetnik i inovator Body Tehnike

Karlo Šimanović, prof.
Master Body instruktor

Atja Begonja, prof
Pripravnica za Master Body instruktora

Prijavite se

Kako bi pristupili vašim sadržajima i korisničkom računu molimo da se prijavite vašim korisničkim imenom ili email adresom te zaporkom.