Stres i fizička napetost neizbježni su u današnjem načinu življenja, zato su vam uz tjelovježbu na raspolaganju i revitalizirajuće masaže za unutarnju i vanjsku ljepotu. Iscjeljujuće tretmane tijela iskoristite za povratak energetske ravnoteže i narušenog zdravlja.

Masaže i tretmani

Sportska masaža

Sportska masaža omogućava brže i potpunije otklanjanje svih nepoželjnih i štetnih posljedica pojačane fizičke aktivnosti. U svim programima za treniranje potrebno je racionalno i kontinuirano predvidjeti upotrebu ove masaže.

Klasična masaža

Lagana masaža s nešto blažim djelovanjem od sportske. Dugim pokretima potiče se cirkulacija, smanjuje stres i bolovi u mišićima.

Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža prodire duboko u tkivo s ciljem smanjenja količine masnih stanica i poboljšanja krvotoka, vraća elastičnost i tonus vezivnog tkiva te ujedno stimulira izlučivanje otpadnih tvari iz organizma.

Hot Stone

U ovoj izuzetnoj terapiji koristi se kamenje formirano taloženjem minerala i vulkanskim aktivnostima. Usred termalne vodljivosti (kondukcije) ne samo da zagrijava dio tijela na lokalnoj razini već utječe i na sustavne promjene na tijelu i na energetske centre odgovorne za ravnotežu tijela i uma.

Lipox tretman

Lipogel je preparat na bazi kofeina, teofelina i guarane koji potiče snažno otapanje masnih stanica što rezultira smanjenjem volumena i remoduliranjem tijela. Tretman se sastoji od nanošenja lipogela na tijelo, zamatanja i anticelulitne masaže.

Release tretman

U laganoj odjeći, bez ulja, ovo je odličan tretman za ublažavanje bolova u leđima i vratu, uklanjanje zakočenosti, glavobolje, grčeva i sličnih stanja jer opuštajući vašu fasciju opušta i zglobove te pomlađuje cijeli lokomotorni sustav ispravljajući loše držanje i poboljšavajući zglobnu pokretljivost.

Terapije

Kineziterapija

Kineziterapija jest metoda fizikalne terapije koja se odnosi na liječenje pokretom različitih bolnih stanja, posturalnih tegoba te sportskih ozljeda, a provode ju kineziterapeuti / kineziolozi. Kineziterapijske vježbe koriste pokret u svrhu prevencije ozljeda, otklanjanje deformiteta ili kod posturalnih odstupanja poput loših držanja i slično.

Kineziterapijske vježbe mogu biti:
a) PASIVNE
– kineziterapeut izvodi vježbe, pasivne manipulacije, kad osoba nije u mogućnosti izvoditi aktivne vježbe, a korisne su u sprečavanju nastanka kontraktura, održavanju duljine mišićnih vlakana i poboljšanju proprioceptivnih osjeta
b) AKTIVNE POTPOMOGNUTE – osoba započinje zadanu kretnju, a kineziterapeut pomaže da se kretnja izvede do potpunog opsega
c) AKTIVNE – osoba izvodi pokret, a služi za jačanje mišića i povećanje opsega pokreta u samom zglobu

Kineziterapijom kroz pokret poboljšavamo neuromišićnu komunikaciju, razvijamo ostale karakteristike lokomotornog sustava, poput snage, fleksibilnosti, izdržljivosti, koordinacije pokreta, osvješćujemo tjelesnu posturu te poboljšavamo funkciju unutarnjih organa. Najvažniji zadatak kineziterapije jest vratiti funkcionalnost zglobno – mišićno – tetivnog sustava te vratiti bezbolan pokret tijela.

Ultrazvuk

Uređaj za ultrazvuk može se koristiti u kozmetičke i terapijske svrhe. Terapijski ultrazvuk odnosi se na primjenu ultrazvučne energije u svrhu liječenja. Ovisno o načinu primjene (kontinuirani ili pulsni), koriste se njegovi termički i netermički učinci. Kontinuiranom tehnikom zagrijava se tretirano tkivo, smanjuje se mišićni spazam, pospješuje regeneracija tkiva (povećava se rastezljivost kolagenog tkiva), te se posljedično smanjuje osjećaj boli. Pulsnom tehnikom postiže se netermički učinak, odnosno ne dolazi do zagrijavanja tkiva, pa nam ovakav način primjene omogućava korištenje ultrazvuka i kod akutnih ozljeda. Djelovanje ultrazvuka u terapijske svrhe je mehaničko, toplinsko i biokemijsko, a primjenjuje se kod raznih disfunkcija mekog tkiva, uključujući kontrakture zglobova, ožiljnog tkiva, degenerativnih promjena na zglobovima, upala sluznih vreća u zglobovima, spazma i boli skeletnih mišića, upale tetiva, bolnih stanja kralježnice, sportskih ozljeda. U kozmetičke svrhe koristi se kontinuirani ultrazvuk frekvencije do 1500 kHz. Sondom kojom se usmjereni ultrazvučni snopovi primjenjuju na celulitom najzahvaćenija područja, izazivaju titranja, čine refleksije u tkivima i pojačavaju biološko djelovanje. Ta energija omogućava termički učinak te potiče taljenje stanica masnog tkiva, pospješuje odvajanje suvišnih tekućina, ubrzava revitalizaciju kože, te poboljšava prokrvljenost, čime se i celulit znatno smanjuje.

Laser

Lasersko zračenje jedan je od oblika svjetlosne terapije, tzv. pojačanje svjetla pomoću stimulirane energije zračenja. Koristi se u terapijske svrhe kod vanzglobnih reumatskih bolesti kao što su upale tetiva, upale tetivnih ovojnica, sindrom bolnog ramena i bolnog (teniskog) lakta, bolna stanja u mišićica, kod reumatoidnog artritisa i brojnih drugih. Efekti terapije laserom jesu poboljšanje mikrocirkulacije i stimulacija ćelijskog metabolizma što doprinosi smanjenju boli i upala.

Elektroterapija

Oblik terapije koji koristi električnu energiju u svrhu smanjivanja bolnog stanja, otklanjanja upalnih procesa, poboljšanja cirkulacije i brže regeneracije zahvaćenog područja. Elektroterapija pospješuje širenje krvnih žila te potiče bolju krvnu i limfnu cirkulaciju, što povoljno utječe na izmjenu tvari u tkivu i ubrzava proces oporavka. Osim analgetskog učinka, neki oblici elektroterapije potiču regeneraciju perifernih živaca te zarastanje kostiju (osteogeneza). U našem centru koristimo elektrostimulaciju kao dopunsku terapiju uz Biodex izokinetički uređaj, koja je najzastupljenija kod akutne hipomobilnosti zgloba, kod težih povreda, postoperativnih stanja i kod oslabljenih mišića usljed duže imobilizacije.

Prijavite se

Kako bi pristupili vašim sadržajima i korisničkom računu molimo da se prijavite vašim korisničkim imenom ili email adresom te zaporkom.