Opći uvjeti prodaje i uporabe

UVJETI UPORABE
Ove web stranice sadrže informacije o programima, proizvodima i uslugama koje nudi Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike sa sjedištem na adresi: Jurkovićeva 19, 10000 Zagreb. Telefonski broj: +385 (01) 4621456. E-mail: shop@pbs.com.hr

Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike ulaže razumne napore u održavanje informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta i nepredvidivih situacija moguća su odstupanja stvarnih podataka od podataka dostupnih na ovim web stranicama.

Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze van okvira njihove predviđene namjene.

UVJETI PRODAJE
Putem ovih web stranica moguća je kupovina dijela programa, proizvoda I usluga iz ponude Ustanove za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim web stranicama.

Isporučitelj (Prodavatelj) proizvoda ponuđenih na ovim web stranicama je Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike sa sjedištem na adresi: Jurkovićeva 19, 10000 Zagreb, OIB: 38824657464, a Kupac robe je posjetitelj web stranica pbs.com.hr koji odabere barem jedan proizvod, te ga naruči putem obrasca za narudžbu.

Sve cijene na internet stranici su izražene u kunama i uključuju PDV.

Maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne poslovne osobe ne mogu samostalno kupovati putem web stranice, već u njihovo ime kupovati može njihov zakonski zastupnik.

NARUČIVANJE
Proizvodi se mogu naručiti putem obrasca za narudžbu na webstranici www.pbs.com.hr/shop/ 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Prodavatelj će pregledati narudžbu i Kupcu poslati Potvrdu narudžbe za proizvode koje je moguće odmah isporučiti. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, obavijestiti će o tome kupca. Kupac može prihvatiti ili otkazati isporuku naručenih artikala koji nisu trenutno dostupni za isporuku.

Kupac u narudžbi treba napisati svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa, broj telefona) te odabrani način plaćanja kako bi ispunio osnovne uvjete za administriranje narudžbe.

POTVRDA NARUDŽBE

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti elektronskom poštom. U potvrdi narudžbe će biti navedeni proizvodi koji su spremni za isporuku.

PLAĆANJE
Plaćanje robe se vrši, debitnom i kreditnom karticom, uplatnicom ili internet bankarstvom. Na Potvrdi narudžbe se nalaze svi podaci koje trebate za uplatu. Uplatiti možete uplatnicom ili internet bankarstvom u roku od dva radna dana od primitka Potvrde o narudžbi. Naručenu robu šaljemo tek po primljenoj uplati.

Plaćanje Visa Premium karticom
– jednokratno
– mogućnost plaćanja u više rata

Uvjeti za kartično plaćanje:
Iznad 500,00 kn – 2 rate
Iznad 1.000,00 kn – 3 rate
Iznad 1.500,00 kn – 4 rate
Iznad 2.000,00 kn – 5 rata
Iznad 2.500,00 kn – 6 rata

Plaćanje VISA karticom
– jednokratno

Plaćanje Diners Club International karticom
– jednokratno

100% sigurno plaćanje karticama
Pogledajte Izjavu o sigurnosti online kupovine

DOSTAVA
Ukoliko Kupac ostvari kupovinu od minimalno 300,00 kn, kupljene proizvode šaljemo besplatno unutar Republike Hrvatske na adresu!
Isporuka najčešće stiže unutar 14 dana. Najduži rok za isporuku iznosi 15 dana od trenutka potvrde raspoloživosti artikala.
Naručena roba, u slučaju ako veličina ne odgovara, možete zamijeniti za manji tj. veći broj odgovorom na mail o potvrdi narudžbe ili kontaktom na adresu e-pošte: shop@pbs.com.hr.

Iznos poštarine za narudžbe ispod 300,00 kn iznosi 25,00 kn za dostave unutar Republike Hrvatske.

Prilikom preuzimanja robe, Kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja te ih odmah reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio i odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

REKLAMACIJA I POVRAT

S obzirom na trenutnu situaciju vezano s pandemijom COVID-19, zamjena i povrati su mogući isključivo slanjem poštom (HP) na adresu:
Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike (za webshop) Jurkovićeva 19, 10000 Zagreb

Potrebno je navesti da li se radi o povratu ili zamjeni, te navesti potrebne detalje i o istome nas obavijestiti na mail: shop@pbs.com.hr

Kupac ima pravo na povrat/ reklamaciju zaprimljenih proizvoda u roku od 14 dana po primitku paketa. Reklamacije se zaprimaju pisanim putem na e-mail: shop@pbs.com.hr ili na adresu  Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike (za webshop) Jurkovićeva 19, 10000 Zagreb

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji, mora obavijestiti Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će Kupac navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Izjavu o jednostranom raskidu ugovora Kupac može dostaviti  Ustanovi za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike putem priloženog obrasca za jednostrani raskid ugovora Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji. Izjavu o jednostranom raskidu ugovora Kupac može dostaviti  putem obrasca Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike koji se nalazi na mrežnoj stranici  na način da isti elektronički ispuni i pošalje. Potvrdu primitka izjave o jednostranom raskidu ugovora Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike dostavit će Kupcu bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koja se isporučuje odvojeno, rok za jednostrani raskid teče od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Ako Kupac jednostrano raskine ugovor o kupoprodaji, obvezuje se u roku od 14 dana od primitka izjave o jednostranom raskidu  izvršiti povrat primljene kupoprodajne cijene, a nakon što Kupac izvrši povrat kupljene robe. Kupac je kupljenu robu, u slučaju jednostranog raskida ugovora dužan vratiti  najkasnije u roku od 14 dana od upućivanja izjave o jednostranom raskidu ugovora Ustanovi za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike  Trošak povrata kupljene robe snosi Kupac.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata cijene. U slučaju da Kupac pristane na drugi način povrata plaćenog iznosa, neće snositi nikakve troškove u odnosu na povrat.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kod povrata robe te ponovnog slanja istog proizvoda dostavu bez obzira na iznos narudžbe plaća Kupac.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike odgovara za materijalne nedostatke prodane robe sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI – OSOBNI PODACI

Zaštita privatnosti opisuje kako Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike  postupa s vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja webshopa. Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike sazna tijekom kupovine proizvoda s  web stranice www.pbs.com.hr. Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body  tehnike  se obvezuje da će vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri ažuriranju i slanju narudžbe. Ustanova za obrazovanje odraslih Kineziološko učilište body tehnike će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.

OBRASCI

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji

Za sva pitanja možete nas konataktirati na e-mail adresu: shop@pbs.com.hr

Uvjeti pohađanja Personaliziranog online programa za podizanje svjesnosti i zdravlja

O PROGRAMU
Učilište se obvezuje za Korisnika provesti Personalizirani online program za podizanje svjesnosti i zdravlja (dalje: Program) koji traje 9 (devet) tjedana, obuhvaća 28 (dvadesetiosam) vođenih sati (individualni sati i male grupe ostalih polaznika programa – putem Skype-a) te oko 60 (šezdeset) sati samostalnog rada uz nadzor, analizu i korekciju stručnog voditelja Programa. Program se provodi pod stručnim vodstvom gđe. Ana-Marije Jagodić Rukavina, magistre kineziologije, inovatorice Body tehnike i holističke stručnjakinje za tijelo.

Program obuhvaća individualno prilagođene i međusobno povezane module, a neke od karakteristika Programa su:
– vježbanje prema filozofiji Body tehnike;
– osviještena i optimalna ishrana po metaboličkom tipu polaznika;
– emocionalno čišćenje i sazrijevanje;
– postepene promjene loših uvjerenja i životnih navika;
– rad na organskim sustavima (respiratorni, neurološki, limfni, hormonalni);
– energetski rad za pokretanje vitalne energije tijela i otključavanje tjelesne mudrosti;
– primjenjuje se i izvodi nakon temeljito analiziranoga psihofizičkog stanja te statusa zdravlja polaznika, sukladno matrici zdravlja;
– zahtjeva puno koncentriranoga, samo-istraživačkog i introspektivnoga rada na svim segmentima života;
– namijenjen je muškarcima i ženama koji žele prevenirati bolesti, smanjiti postojeće tegobe s kojima svakodnevno žive, biti ispunjeni i slobodni od svojih uvjerenja i naslijeđenih programa življenja te se jednostavno osjećati sjajno i to pokazati u životu;
– po završetku programa provodi se završno testiranje, analiza promjena te se daju upute za samostalni nastavak uz aktivnosti daljnjega praćenja.

CIJENA PROGRAMA
Korisnik se obvezuje platiti Učilištu naknadu za pohađanje Programa (dalje: Naknada). Za pohađanje Programa koji počinju do dana 01.lipnja 2020. godine Naknada iznosi 5.500,00 kuna, a nakon toga 8.600,00 kuna. Prije početka Programa Korisnik je dužan platiti predujam u iznosu od [*], a preostali iznos najkasnije do [*].

OBVEZE KORISNIKA
Za praćenje, pristup i za korištenje potencijala Programa potrebno je da Korisnik:
– osigura uvijete za praćenje Programa putem on-line komunikacije;
– osigura zaprimanje radnih materijala (upitnici, predavanja, zadaci) putem e-pošte;
– osigura korištenje obavezne literature: knjiga „Body tehnika – naučite slušati svoje tijelo“;
– osigura 2 (dva) sata svakodnevnog izoliranog rada u mirnom prostoru, bez ljudi, s prirodnim svjetlom i svježim zrakom;
– osigura dvije prazne srednje ili veće bilježnice, olovke, kemijsku i bojice;
– osigura čvrstu stolicu bez naslona, štap, male loptice i/ili veća lopta, uteg, elastičnu traku, termofor, četke, blender/ sokovnik.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI
Korisnik je upoznat s time da voditeljica Programa nije liječnik niti nutricionist, da nema završen medicinski fakultetom niti stečen naziv doktora medicine, kao i da Učilište nije zdravstvena ustanova unutar koje se obavljaju liječničke djelatnost. Korisnik je upoznat s time da sve radnje i izjave Učilišta /voditeljice Programa dane u okviru Programa imaju isključivo informativnu svrhu i da nisu zamjena za liječničke preglede, savjete, dijagnostiku, rehabilitaciju ili općenito za posjet liječniku. Između ostaloga, Učilište izjavljuje, a Korisnik potvrđuje da je upoznat i da na vlastitu odgovornost prihvaća slijedeće:
– da Program nije zamjena za liječničke savjete, dijagnoze, preglede, liječenje, rehabilitaciju, niti za druge liječničke aktivnosti koje obavljaju samo kvalificirani liječnici;
– da zbog informacija dobivenih u sklopu Programa Korisnik ne smije zanemarivati savjet ili dijagnozu liječnika niti odgađati posjet liječniku;
– da odgovori na upit Korisnika i izjave Učilišta/voditeljice Programa služe isključivo u informativne svrhe i nisu zamjena za dijagnozu, terapiju ili savjet liječnika;
– da se izjave niti savjeti Učilišta/voditeljice Programa ne mogu i neće smatrati pokušajem obavljanja liječničke djelatnosti;
– da u sklopu Programa Korisnici samostalno izvode ponekad i vrlo zahtjevne fizičke vježbe koje, ovisno o intenzitetu vježbe, načinu izvođenja, fizičkoj i zdravstvenoj spremi Korisnika, mogu dovesti do istegnuća, napuknuća ili drugih povreda;
– da Program nije namijenjen osobama koje imaju psihijatrijske dijagnoze i psihičke bolesti;
– da u sklopu Program Korisnici rade na energetskom i duhovnom razvoju, što zbog psihičkog i emocionalnog stanja Korisnika i drugim individualnih okolnosti može dovesti do emocionalnih i psihičkih stanja uznemirenosti ili povrijeđenosti.

Korisnik potvrđuje da je upoznat s Programom i rizicima koji iz Programa proizlaze te da u Programu sudjeluje na vlastitu odgovornost. Korisnik potvrđuje da je u stanju pratiti Program i da nema zdravstvenih tegoba radi kojih bi sudjelovanje u Programu bilo otežano ili opasno. Ako u sklopu pohađanja Programa za Korisnika nastane bilo kakva šteta, Korisnik u cijelosti preuzima isključivu odgovornost za svu štetu. Prihvaćanjem ovih uvjeta Korisnik potvrđuje da je isključena sva odgovornost Učilišta/voditeljice Programa za štetu koja Korisniku nastane u sklopu ili zbog pohađanja/korištenja Programa.

OBRADA OSOBNIH PODATAKA
Korisnik je suglasan da se njegovi osobni podaci (ime i prezime, OIB i email) koriste u svrhu ugovaranja, pristupa i pohađanja Programa. Korisnik je upoznat sa slijedećim:
­ da je voditelj obrade osobnih podataka Kineziološko Učilište Body Tehnike, Zagreb, Hrvatska te da su njegova email adresa i telefonski broj sljedeći: uciliste@pbs.com.hr i +385 (0)1 4621 456;
­ da je pravna osnova za obradu osobnih podataka to što je obrada nužna za izvršavanje ugovora u kojem je Korisnik stranka;
­ da će Učilište osobne podatke držati pohranjenima sve dok je to potrebno radi provođenja Programa, odnosno dok za to postoje legitiman poslovni interesi voditelja obrade ili dok se od njega ne zatraži brisanje istih;
­ da ima pravo od Učilišta zatraži pristup osobnim podacima i ispravak ili brisanje osobnih podataka ili ograničavanje obrade, kao i da ima pravo na ulaganje prigovora na obradu koju vrši voditelj obrade te prava na prenosivost podataka; i
­ da u vezi s obradom osobnih podataka ima pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu.

AUTORSKA PRAVA
Korisnik se obvezuje da će materijale dobivene u sklopu Programa koristiti samo za osobnu i nekomercijalnu upotrebu uz pridržavanje autorskih prava i uvjeta. Učilište zadržava sva autorska prava nad sadržajima koji su Korisniku stavljeni na raspolaganje za potrebe pohađanja Programa. Korištenje i objava materijala u komercijalne i druge svrhe moguća je jedino uz pisano dopuštenje Učilišta. Svi materijali dobivene u sklopu Programa služe isključivo u informativne svrhe i nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju.

Opći uvjeti prodaje, upisa i pohađanja nastave

Članak 1. – OPĆE ODREDBE:

 1) Opći uvjeti Ugovora o pohađanju nastave (programa osposobljavanja ili usavršavanja odnosno programa obrazovanja), obvezni su za potpisnike ugovora u smislu odredbi Zakona o obveznim odnosima, Zakona o obrazovanju odraslih, Zakona o elektroničkoj trgovini, Zakona o elektroničkim komunikacijama, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o zaštiti osobnih podataka, te ostalih propisa koji se odnose na obrazovanje odraslih.

2) Polaznik potpisom potvrđuje istinitost i ispravnost svih navedenih podataka te je upoznat da će temeljem istih podataka biti uveden u andragošku dokumentaciju i da u smislu odredbi Zakona o zaštiti osobnih podataka, daje dozvolu Školi za prikupljanje i obradu osobnih podataka i pristaje na primanje obavijesti o novostima i akcijama dok isto ne otkaže pisanim putem; dopušta predaju nužnih podataka pružateljima usluga koje su nužne za realizaciju upisanog programa obrazovanja poput: smještaja WEB stranice, raznih Internetskih servisa, i slično.

3) Svaku promjenu podataka Polaznika koji su navedeni u Ugovoru o pohađanju nastave i u povezanim dokumentima čije je preslike Polaznik dužan predati Školi, Polaznik se obvezuje javiti Školi za vrijeme trajanja sklopljenog Ugovora i to pismenim putem ili putem e-maila, a u protivnom snosi štetu koja nastane upotrebom neispravnih podataka.

4) Potpisom Ugovora o pohađanju nastave Polaznik je upoznat da upisuje cjelokupan program obrazovanja koji je sastavljen od pojedinačnih seminara/modula odnosno da je predmet ugovora program obrazovanja kao neraskidiva cjelina u smislu prava i obveza, a napose plaćanja te da je izražena cijena navedena za ukupni program obrazovanja.

5) Odredbe kojima se definiraju rokovi u danima, počinju teći prvog dana poslije događaja od kojeg se rok računa, a završava se istekom posljednjeg dana roka. Ako posljednji dan roka pada u dan kada je zakonom određeno da se ne radi (blagdani, praznici), kao posljednji dan roka računa se sljedeći radni dan.

6) Potpisom Ugovora i prihvaćanjem ovih Općih uvjeta Polaznik potvrđuje da je upoznat da je Škola formirala grupe polaznika s optimalnim brojem polaznika sukladno važećim obrazovnim standardima te je angažirala treće osobe za potrebe pružanja usluga koje su predmet Ugovora i ovih Općih uvjeta, te se Polaznik obvezuje redovito pohađati nastavu.

7) Korištenjem web stranice www.pbs.com.hr i svih ostalih pripadajućih stranica, poddomena i servisa (dalje u tekstu Internet stranice Učilišta) smatra se da je Polaznik upoznat s ovim Općim uvjetima prodaje, upisa i pohađanja nastave te da ih prihvaća.

8) U slučaju prestanka rada Učilišta, a za vrijeme dok Polaznik pohađa nastavu odnosno u vremenu od godine dana od datuma početka nastave Polaznika, Učilište se obvezuje realizirati sve odredbe Ugovora odnosno isti izvršiti do kraja ili Polazniku izvršiti povrat ukupno uplaćenog iznosa za upisani program obrazovanja, a koji je prekinut radi prestanka rada ustanove na što Polaznik ima pravo, ali nema pravo na naknadu eventualne štete.

9) Učilište otklanja odgovornost za sva sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što Polaznik Učilišta, nije pročitao Opće uvjete prodaje, upisa i pohađanja nastave, odnosno u slučaju da Polaznik nije ispunio svoju obvezu sukladno izričitom očitovanju iz ugovora sklopljenog sa Učilištem ili odgovarajućeg zahtjeva za korištenjem usluga Učilišta.

Članak 2. – UVJETI KUPNJE, CIJENA I PLAĆANJE:

1) Potpisom Ugovora i prihvaćanjem Općih uvjeta prodaje, upisa i pohađanja nastave Polaznik se obvezuje da će ukupnu školarinu za program obrazovanja uplatiti novčanicama, kreditnom/debitnom karticom, ili na transakcijski račun odnosno da će školarinu za njega podmiriti pravna ili fizička osoba koja je pristala snositi trošak školarine za Polaznika, a cijena navedena u Ugovoru vrijedi za odabrani i navedeni način plaćanja te se u slučaju promjene načina plaćanja mijenja sukladno cjeniku Škole.

2) Obročno se može platiti pomoću kreditnih/debitnih kartica  sukladno službenom cjeniku Učilišta. Gotovinom i/ili gotovinskim ratama  nije moguće plaćanje.

3) Polaznik može, ukoliko je tako ugovorio sa Školom, uplate vršiti i modularno, odnosno neposredno prije svakog modula programa obrazovanja po cijenama službenog cjenika za svaki modul.

4) Ukupna cijena programa obrazovanja (navedena u ugovoru) i pojedinih rata izražena je u kunama. 5) U slučaju da je Polaznik odabrao i upis i plaćanje putem Internet stranica Učilišta ostvaruje se kupovina usluga u okviru organiziranog sustava prodaje ili pružanja usluge bez istodobne fizičke prisutnosti predstavnika Učilišta i Polaznika na jednome mjestu pri čemu se do trenutka sklapanja ugovora te za sklapanje ugovora isključivo koristi jedno ili više sredstava daljinske komunikacije uključujući i Internet stranice škole.).

 6) U slučaju kupnje izvan poslovnih prostorija između Polaznika i Učilišta ugovor je sklopljen onog trenutka kada Učilište prihvati i dostavi Polazniku potvrdu o prihvatu narudžbe.

 7) U slučaju kupovine usluge na daljinu, Učilište će dostaviti Polazniku Uvjete prodaje, upisa i pohađanje nastave, te potvrdu o sklopljenom ugovoru u pisanom obliku ili na izričit zahtjev Polaznika, na drugom trajnom mediju i to na adresu elektroničke pošte ili adrese koju navede kao kontakt prilikom unošenja svoje narudžbe/predaje zahtjeva. Kupovinu na daljinu i kupovinu izvan poslovnih prostorija i pružanje usluge moguće je izvršiti samo na području Republike Hrvatske što ujedno i podrazumijeva isporuku usluge i materijala isključivo na području Republike Hrvatske. Škola ne snosi nikakvu odgovornost za svako postupanje suprotno ovoj odredbi.

8) Polaznik je upoznat te prihvaća da Učilište nema obvezu prihvatiti narudžbu/zahtjev ako ista na bilo koji način odstupa od ovih uvjeta prodaje, upisa i pohađanja programa obrazovanja te bilo kojih drugih uvjeta naručivanja, odnosno kupnje objavljenih na Internet stranicama Učilište.

9) Učilište  zadržava pravo raskida ugovora u slučaju nepravovremenog plaćanja, nepotpisivanja Ugovora o pohađanju nastave ili nemogućnosti naplate školarine.

 10) Polaznik školarinu uplaćuje temeljem cijene koja vrijedi na dan upisa i potpisa Ugovora o pohađanju nastave, te nema pravo potraživati povrat iznosa i/ili dijela iznosa školarine pozivajući se na akcije ili prigodne popuste koji više ne traju i/ili nisu aktualni u trenutku upisa ili se odvijaju nakon upisa. Potpisom Ugovora Polaznik je prihvatio cijenu navedenu u ugovoru te da ga je Učilište za isti iznos zadužila.

11) Učilište nije odgovorno za troškove telefona, internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe/ predaje zahtjeva ili pregledavanja /pretraživanja Internet stranica Učilišta niti snosi odgovornost za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske veze prilikom korištenja usluge online kupovine.

 12) Učilište ni na koji način nije odgovorno za odnos između Polaznika i banke-kartičara te ne jamči niti snosi odgovornost za uspješnost procesa kupoprodaje u slučajevima kad isti ovisi o pružanju usluga koje Učilište direktno ne kontrolira.

 13) Učilište će osigurati ispravno, neometano i neprekidno pružanje usluge. Učilište ne odgovara za smetnje nastale višom silom. Škola ne odgovara za smetnje i lošu kakvoću prijenosa signala ili nemogućnost prijenosa signala za uslugu-e do kojeg je došlo zbog toga što se Polaznik koristio neodgovarajućom ili neispravnom opremom, i/ili je nije na pravilan način povezao ili instalirao, i/ili je postupao suprotno uputama Učilišta.

Članak 3. – UVJETI UPISA:

 1) Polaznik se obvezuje prilikom upisa, Učilištu dostaviti dokaze o ispunjavanju uvjeta upisa propisanih nastavnim planom i programom odnosno dostaviti preslike: osobne iskaznice ili putovnice, rodnog lista i svjedodžbe ili diplome najviše završene škole odnosno fakulteta. 2) Potpisom Ugovora Polaznik potvrđuje da je upoznat sa propisanim uvjetima upisa u program obrazovanja te ukoliko Učilište naknadnim uvidom u dokumentaciju utvrdi da Polaznik nema odgovarajuće uvjete za upis u već započeti program obrazovanja neće biti u mogućnosti Polazniku izdati javnu ispravu, Polaznik nema pravo na naknadu štete niti na povrat sredstava uplaćenih na ime troškova školovanja te je u obvezi platiti ukupan iznos školarine. 3) Pravo upisa u program obrazovanja ima Polaznik s prethodnim minimalnim obrazovanjem/uvjetima prema specifikaciji kako slijedi; srednja škola: Program usavršavanja “body instruktor”.

Članak 4. – UVJETI IZVOĐENJA ON-LINE NASTAVE I RASPORED:

  1. Nastava se sastoji od predavanja određenih rasporedom Učilišta i vježbi sukladno nastavnom planu.

2) U slučaju planiranog izostanka Polaznik može Učilištu podnijeti zahtjev za mirovanje školovanja i s time povezanih prava Polaznika iz ugovora o pohađanju nastave. Na zahtjev će Učilište odgovoriti u roku ne duljem od 15 dana od dana primitka zahtjeva. U slučaju pozitivnog odgovora Učilišta, Polazniku miruju sva prava osim troška školarine i/ili rata školarine koje nije moguće zamrznuti i koje dospijevaju na naplatu prema ugovorenoj dinamici. Mirovanje školovanja i s time povezanih prava Polaznika iz Ugovora o pohađanju nastave, započinje s danom donošenja rješenja o mirovanju. U slučaju da Polaznik predaje zahtjev za mirovanje školovanja mjesec dana pred istek ukupnog trajanja obrazovanja (koji iznosi 1 (jednu) godinu od dana početka nastave), Škola zadržava pravo donošenja negativnog odgovora.

3) U trenutku kada Polaznik želi nastaviti svoje školovanje tj. prekinuti mirovanje školovanja, dužan je Školi podnijeti zahtjev za nastavak školovanja uz uplatu troškova obrade zahtjeva u iznosu od 250,00 kn, a Škola će na valjan zahtjev Polaznika odgovoriti u roku ne duljem od 15 dana od dana primitka zahtjeva.

4) Ukupno vrijeme trajanja obrazovanja iznosi najviše 18 (mjeseci) od početka nastave. Polaznik koji u navedenom roku uspješno ne savlada program obrazovanja sa svim svojim sastavnicama, odnosno ne stekne pravo na izdavanje uvjerenja, smatra se ispisanim, te time prestaju sve obveze Učilišta prema njemu. Polaznik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za produljenje roka dovršetka programa obrazovanja uz plaćanje troškova obrade zahtjeva u iznosu od 250,00 kn. Na zahtjev će Učilište odgovoriti u roku ne duljem od 15 dana od dana primitka valjanog zahtjeva.

 5) Polaznik potvrđuje da dobivenu literaturu, materijale, primjere i vježbe neće distribuirati, umnožavati, kopirati, prezentirati ili na bilo koji drugi način učiniti javno dostupnim budući da oni predstavljaju autorsko i intelektualno vlasništvo Učilišta. U slučaju navedenih postupaka, Učilište će s Polaznikom raskinuti Ugovor o pohađanju nastave te pokrenuti postupak za naknadu štete.

6) Polaznik daje pristanak Učilištu za upotrebu i reprodukciju svih nastalih materijala tokom procesa nastave (web stranice, fotografije, negativi, nacrti, dokumenti i slično) u svrhu promotivnih aktivnosti Učilišta odnosno druge pravne ili fizičke osobe koju Učilište za to ovlasti, bez zabrana i kompenzacija u korist Polaznika, njegovog zastupnika ili treće osobe. Svi materijali u digitalnom, tiskanom i/ili bilo kojem drugom obliku, nastali tokom procesa nastave programa obrazovanja čine isključivo i u potpunosti imovinu Učilišta te se Polaznik obvezuje, ukoliko ovlaštena osoba Učilišta zatraži, predati sve materijale u digitalnom ili drugom obliku. Učilište ima pravo spomenute materijale umnožavati, prepraviti, koristiti u bilo koje promotivne ili druge svrhe, prikazivati na internetu ili televiziji, prodavati ili ustupiti bilo kojoj fizičkoj ili pravnoj osobi, odnosno učiniti ih javno dostupnim te Polaznik po navedenoj osnovi nema pravo teretiti Učilište i/ili djelatnike i/ili suradnike Učilišta i/ili druge pravne ili fizičke osobe povezane sa Učilištem za bilo kakvu odgovornost ili naknadu proizašlu iz upotrebe navedenih materijala.

7) Prilikom upotrebe bilo kakvih resursa danih na raspolaganje Polazniku od strane Učilišta poput: e-mail adrese, web prostora, pristupa portalu, Intranetu, sustavu za elearning i slično, Polaznik se obvezuje poduzeti odgovarajuće mjere zaštite od neovlaštenog odavanja i korištenja pristupnih podataka, poput korisničkog imena i lozinke, koje je dobio od Učilišta i/ili od Davatelja usluga. Polaznik je u protivnom odgovoran za svu potencijalnu uzrokovanu štetu te se obvezuje da će svi elektronički dokumenti koji su pohranjeni na resursima danim na raspolaganje od strane Učilišta i/ili Davatelja usluga biti direktno povezani uz namjenu resursa u cilju provođenja nastavnog procesa.

 8) Polaznik je suglasan da Učilište i/ili Davatelj usluga ima pravo privremeno ograničiti ili uskratiti pristup uslugama i resursima ako utvrdi da ih je Polaznik koristio u nedozvoljene svrhe poput kršenja i/ili poticanja na kršenje autorskih prava i srodnih prava, patenata, žigova, I sl.

Članak 5. – IZDAVANJE UVJERENJA:

1) Po uspješno završenom programu i reguliranim svim uvjetima propisanim nastavnim planom i programom tj. dostavljene sve potrebne dokumentacije, potpisanog ugovora o pohađanju nastave, odslušanih svih predviđenih sati nastave, položenih svih propisanih parcijalnih ispiti unutar upisanog programa obrazovanja, predanog i ispravno ocijenjenog seminarskog zadatka te položenog završnog ispita, kao i podmirenih svih eventualnih dugovanja odnosno uplaćenog cjelokupnog iznosa školarine te ukoliko je nastavnim planom i programom predviđeno, Polaznik stječe pravo na izdavanje završne javne isprave: uvjerenja o usavršavanju.

2) Polaznik izdavanje uvjerenja zahtjeva putem on-line zahtjeva ili na drugi način koji odredi Učilište. Učilište će u roku ne duljem od 30 dana od dana predaje on-line zahtjeva izraditi uvjerenje te o istom obavijestiti Polaznika osobno, pozivom na telefon ili mobitel, SMS porukom ili e-mailom. Polazniku uvjerenje Učilište dostavlja na adresu ostavljenu prilikom predaje on-line zahtjeva za izdavanjem uvjerenja. Ukoliko se uvjerenje Učilištu vrati kao nepreuzeto, Polaznik preuzima trošak ponovne dostave prema službenom cjeniku Škole.

3) U slučaju nezadovoljenja bilo kojeg od navedenih uvjeta, a posebno reguliranja plaćanja cjelokupnog iznosa školarine, Polazniku uvjerenje i/ili certikat/i neće biti izdano do otklanjanja spomenutog razloga.

Članak 6. – ZAVRŠNE ODREDBE:

 1) Učilište ne snosi odgovornost za eventualno neprenesene informacije Polazniku u slučaju pokušane, a neuspjele komunikacije s Polaznikom poput nejavljanja Polaznika na telefon, neodgovaranja na e-mail poruke, SMS poruke i slično.

2) Potpisom ovih Općih uvjeta Polaznik se obvezuje da će se u prostoru Učilišta ponašati korektno i pridržavati se kućnog reda i pravila ponašanja u ovisnosti o aktivnosti koju Polaznik pohađa (nastava, ispiti, vježbe…), poštovati civilizacijske dosege u vidu oblačenja, higijene, ophođenja s djelatnicima i ostalim polaznicima te da će se prema inventaru Učilišta odnositi pažnjom dobrog gospodara, a u protivnom pristaje snositi materijalnu i prekršajnu odgovornost. Polaznik se također obvezuje da svojim postupcima neće onemogućavati nesmetano odvijanje nastave programa obrazovanja te ometati ostale Polaznike i/ili ugrožavati njihova prava. 3) Učilište ima pravo raskinuti ugovor s Polaznikom i udaljiti i/ili isključiti ga s nastave i/ili ostalih aktivnosti Učilišta u slučaju da ometa izvođenje nastave i/ili ostale aktivnosti, ugrožava sigurnost zaposlenika i/ili ostalih Polaznika, vrijeđa zaposlenike i/ili Polaznike ili se ne pridržava bilo koje točke ovih općih uvjeta. Polaznik u slučaju udaljavanja i/ili isključenja s nastave koje je posljedica kršenja općih uvjeta koji čine sastavni dio Ugovora o pohađanju nastave nema pravo na povrat uplaćene školarine niti pravo na naknadu štete.

3) U slučaju potrebe za pojašnjavanjem i/ili tumačenjem odredbi Općih uvjeta Polaznik potvrđuje da je Učilište, odnosno ovlaštena osoba Učilišta nadležna za tumačenje istog.

4) U slučaju prigovora na bilo koji dio poslovanja Učilišta Polaznik ima pravo prigovor podnijeti pismenim putem i predati ga u poslovnim prostorijama Učilišta ili poslati putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte na adresu Učilišta. Učilište će na prigovor odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Polaznik se u navedenom periodu odriče posredovanja bilo koje druge osobe, sudske ustanove ili davanja informacija u medije dok će ga u protivnom Učilište teretiti za naknadu štete.

5) Ovi Opći uvjeti prodaje, upisa i pohađanja nastave sastavni su i neodvojivi dio ugovora o pohađanju nastave te Polaznik potpisom potvrđuje da je sa istima upoznat, pročitao ih je te ih svojevoljno prihvaća. Učilište zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta u bilo kojem trenutku u skladu s propisima i uz prethodnu najavu te javnu objavu na Internet stranicama Škole.

6) U slučaju spora stranke sporazumno ugovaraju nadležnost Općinskog suda u Zagrebu.

7) Ugovor je sastavljen u tri istovjetna primjerka od kojih Polaznik zadržava jedan, a Učilište dva primjerka.

Ustanova za obrazovanje odraslih
Kineziološko učilište body tehnike
Jurkovićeva 19, 10000 Zagreb.
Tel: +385 (01) 4621456
E-mail: shop@pbs.com.hr

Prijavite se

Kako bi pristupili vašim sadržajima i korisničkom računu molimo da se prijavite vašim korisničkim imenom ili email adresom te zaporkom.