Pozdrav svima!
Stigli smo u mjesec najdužih dana u godini, mjesec u kojem završava školska godina, koriste se dani starog godišnjeg odmora i počinje postupno pražnjenje Zagreba. Pred nama je ljetni period u kojem se, kako na ulicama, tako i u našem centru, osjeti nešto manja dinamika te vam skrećem pažnju na različite mogućnosti koje se otvaraju. Zahvaljujući upravo vama, naš centar tijekom godine radi punom parom. Ako prethodnih mjeseci niste uspjeli rezervirati određeni termin kod naših instruktora, sada je vrijeme da to učinite. Sada, kada nema toliko školskih i poslovnih obaveza, je možda pravi trenutak da učinite nešto dodatno za sebe ili darujete bon dragoj osobi. S veseljem vas očekujemo u rashlađenom prostoru PBS Centra! Slobodna mjesta se otvaraju, kako za grupne, tako i za individualne termine, a najavljujemo i kolektivni godišnji odmor zagrebačkog PBS Centra koji će biti od 6. do 19. kolovoza.
Želimo posebno istaknuti kako tijekom ljetnog perioda otvaramo svoja vrata u našoj ljetnoj destinaciji Jelsi, na otoku Hvaru, o čemu ćete moći više pročitati na našim društvenim mrežama.
Ovom prilikom od srca zahvaljujemo svim našim klijentima koji su nam povjerili kontinuiranu brigu o svom zdravlju i psihofizičkom stanju. Zbog vas i vašeg dugogodišnjeg povjerenja zajedno gradimo našu sliku uspjeha. Hvala vam!

U videomaterijalu na priloženoj poveznici poslušajte predavanje Ana-Marije u kojem objašnjava kako preko posebnih vrsta disanja i pokreta možemo stvarati ljekoviti zvuk za sebe s ciljem protočnije vitalnosti i veće produktivnosti u našoj svakodnevici:

Lucija

Nakon mnogo godina nezainteresiranosti za vježbanje i potrage za sportom koji me zanima, mama me nagovorila da pružim priliku vježbanju Body tehnike i tako sam prije godinu dana došla u PBS Centar. Od prvog treninga mi se svidjela raznovrsnost vježbi i rekvizita, kao i kreativnost trenera Kreše koji na svakom treningu ima novi izazov za nas. Dok treniram, važno mi je da sam okružena veselim ljudima i dobrom energijom, a upravo sam to u PBS-u i pronašla. Preporučila bih PBS Centar svima, zato što mi u PBS-u vježbanje više nije naporno i dosadno, nego uživam i veselim se napretku svoga tijela!

Krastavac pripada porodici Cucurbitaceae, zajedno s bundevom, tikvicom, dinjom i lubenicom. Iako ga se u svakodnevnom govoru označava kao povrće, znanstveno gledajući, spada u voće.
Zahvaljujući bogatom nutritivnom sastavu i visokom udjelu vode, dobrobiti krastavca na zdravlje organizma su sljedeće:
• 95 % sastava krastavaca je voda, što ih čini idealnima za hidrataciju i održavanje optimalne ravnoteže tekućina u tijelu, a pravilna hidratacija ključna je za razne tjelesne funkcije – regulaciju tjelesne temperature, transport hranjivih tvari te izbacivanje toksina iz organizma
• sadrže vitamin K koji je iznimno bitan za zdravlje kostiju, jer vitamin K pospješuje apsorpciju kalcija u kostima te na taj način njegov unos smanjuje rizik od prijeloma kostiju
• krastavci imaju antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva, zahvaljujući antioksidansima poput lignana, triterpena, flavonoida koji pomažu neutralizirati slobodne radikale, čime se smanjuje oksidativni stres, a posljedično i rizik od kardiovaskularnih bolesti te kancerogenih oboljenja
• zahvaljujući vlaknima koje sadrže podržavaju zdravlje probavnog sustava, u kori krastavaca se nalaze netopiva vlakna koja potiču peristaltiku crijeva
• ekstrakt krastavaca često se koristi u proizvodima za njegu kože, visok sadržaj vode, vitamin C i kofeinska kiselina djeluju umirujuće na kožu te je hidratiziraju

SMOOTHIE OD KRASTAVACA

Sastojci:
1 krastavac
1 zelena jabuka
1 avokado
100 ml vode
par listova mente

Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i izmiješati.

Naučimo li živjeti sa svojim tijelom u ravnoteži, približit ćemo se prirodi, jedni uz druge, bliže sa Zemljom. Tada imamo puninu svrhe koju živimo.

Ana-Marija Jagodić Rukavina

Arhiva PBS Newslettera

Prijavite se

Kako bi pristupili vašim sadržajima i korisničkom računu molimo da se prijavite vašim korisničkim imenom ili email adresom te zaporkom.